Energielabel

Energiebesparing advies

Vanaf 1 januari 2008 zijn bezitters van woningen of bedrijfspanden verplicht om bij verkoop of verhuur van een pand een energielabel te kunnen overleggen aan de volgende koper of huurder. Net als bij de energielabels voor huishoudelijke apparaten en auto's, wordt de mate van zuinigheid aangegeven volgens de schaalindeling A tot en met G.

Het energielabel wordt verleend door een hiertoe gecertificeerd keuring -en adviesbureau. De adviseur die het pand bezoekt, verricht diverse meetwerkzaamheden. De meetresultaten worden vervolgens met behulp van een speciaal softwareprogramma doorgerekend. Het resultaat van deze berekening bepaalt vervolgens hoe energiezuinig de woning of het bedrijfspand is en welke schaal hierbij van toepassing is; hiermee is het energielabel vastgesteld.

BEnergielabel advieseter Huis BV verleent energielabels voor zowel woningen als bedrijfspanden.

Indien uw woning of bedrijfspand minder dan tien jaar oud is, heeft u de noodzakelijke informatie over de energiezuiningheid van de woning al tot uw beschikking. In de bouwaanvraag van uw huis staat in dit geval een berekening van een zogenaamde Energie Prestatie Coëfficient (EPC). Deze EPC berekening mag u overleggen bij verkoop of verhuur.


Ook indien u door een gecertificeerd adviseur een Energie Prestatie Advies (EPA) berekening heeft laten uitvoeren op of tussen 1 juli 2002 en 31 december 2007 heeft u voorlopig geen Energielabel nodig. Tot 10 jaar na de adviesdatum mag u namelijk het EPA rapport gebruiken in plaats van het Energielabel voor woningen.

Wilt u weten of in uw specifieke situatie een Energielabel verplicht is, doet u dan onze energielabel check.

Wilt u meer informatie over energielabel certificering? Neem gerust contact met ons op.

Energielabel

Website by The Cre8ion.Lab